Stucwerk

Glad stukadoorswerk genoemd pleisterwerk. Deze laag is glad en kan worden voorzien van een verflaag. Deze oplossing is een populaire keuze omdat het er simpelweg heel strak uitziet. Wanneer er in de nieuwbouw stucwerk aangebracht moet worden adviseren we altijd om te kiezen voor pleisterwerk. De reden hiervoor is dat er bij eventuele scheurvorming gemakkelijk hersteld kan worden.
Sausklaar stucwerk is een zeer afgewerkte gestucte ondergrond, die vrij is van oneffenheden. Doordat de ondergrond mooi egaal is, kan er gesausd worden wanneer het gestucte oppervlak droog is. Deze manier van stucen kost meer tijd in de afwerking omdat de ondergrond mooi egaal wordt gemaakt.
Deze manier van stucen kost dan ook meer per vierkante meter ten opzichte van behangklaar stucen, omdat hier ook meer tijd in gaat zitten de stukadoor. Om een mooie sausklare ondergrond te krijgen is het ook verstandig om een professionele stukadoor te laten komen die met de juiste gereedschappen en technieken aan de slag kan gaan.